Clubgebouw volledig door brand verwoest

Bericht Nederweert 24

Dinsdagmiddag 3-11-2020 is er brand ontstaan in het clubgebouw van Schutterij St Antonius in Nederweert.

 

Het clubgebouw van de schutterij ligt achter sporthal de Bengele in Nederweert en naast de voetbalvelden van voetbalvereniging Merefeldia. De brand leek in eerste instantie buiten te zijn ontstaan maar als snel werd duidelijk dat het vuur binnen ontstaan is.

Het clubgebouw is door de brand volledige verwoest. Een lid van de vereniging was snel ter plaatse toen hij hoorde van de brand maar kon weinig meer betekenen. De brand had het clubgebouw van binnen al volledig in de as gelegd.

Update

De brandweer heeft de brand geblust maar gaat het plafond en de wanden nog onderzoeken op mogelijke brandhaarden.

Rook

Er kwam veel rook vrij bij de brand die over het centrum van Nederweert trok. De brandweer adviseerde ramen en deuren gesloten te houden. Inmiddels is de brand geblust.

Onderzoek

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand, en is op zoek naar drie meisjes welke mogelijk betrokken zijn bij brandstichting

Video Nederweert 24

Brand-schutterij-Sint-Antonius-Nederweert-2

Verplaatsing LDS naar 19 september 2021

Het coronavirus heeft ook impact op het LDS. Na uitvoerig overleg is besloten om, na de Bondschuttersfeesten, OLS, ZLF, ook het LDS te Nederweert te verplaatsen naar 2021. Dit besluit is in samenspraak met de organisatie en Stichting Limburgs Dames Schuttersfeest genomen.

 

LDS in Nederweert

”Het coronavirus heeft onze samenleving hard geraakt. Maatregelen, die we ons tot voor kort niet konden voorstellen, volgen elkaar in snel tempo op. De situatie verandert dagelijks. We leven mee met iedereen die getroffen is door het coronavirus en ook met al onze schuttersvrienden,” aldus Schuterij St. Antonius Nederweert. 

Alle evenementen en bijeenkomsten zijn tot 1 september verboden. De voorbereidingen en de opbouw van een LDS vergen de nodige tijd en inspanningen van veel betrokkenen. Na 1 september is de tijd te kort om dat allemaal goed uit te voeren. Daarnaast speelt ook de onzekerheid mee of 1 september ook daadwerkelijk de einddatum is van de genomen maatregelen. 

Zowel de schutterij als de Stichting LDS nemen hun verantwoordelijkheid omdat de gezondheid vóór alles gaat. Ook willen ze voor duidelijkheid zorgen in deze onzekere tijden voor onze deelnemers. 

”Zorg voor elkaar en blijf gezond. Hopelijk tot ziens op zondag 19 september 2021 !”

LDS naar 19-9-2021

Hoogtepunten 2019 - 2020

Nederweert wint LDS

Met Lieke, Leanne, Sandra en buksmeester Hans

Koningsschieten

Koning 2020 is wederom behaald door Leon Jeurninck

Historie

Tekst onder titel

Titel knop 2

Tekst knop 2

Titel knop 3

Tekst knop 3